2012. október 16., kedd

Ideje nekiállni... Avagy naptárak minden mennyiségben

Idén is belefogtam a naptárprojektbe. Már elképzelhetetlen nélküle a karácsony. Elkészítem az összes hónapot és a Cewe segítségével válik majd kézzel foghatóvá (illetve asztalra tehetővé, falra akaszthatóvá). :) Ugyanúgy, ahogy a fotókönyvnél, itt sem maradnak ki a Photoshop iránt kevésbé rajongók, hiszen az online naptárszerkesztőben bárki megtervezheti saját naptárát az előre elkészített sablonok segítségével. Remek ajándék családtagoknak, barátoknak egyaránt. Egész évben kint lehet ez a személyes példány a falon, asztalon, polcon (a mi dédink esetében a vitrinben). :)

Minden évben úgy érzem, hogy nem tudok újat kihozni belőle, és a képek kivételével ugyanolyan lesz, mint az előző évi,  de mégsem. Sosem tudtam mit kezdeni a sötét hátterű képekkel, márpedig bővelkedünk belőlük. A mai nap meghozta a megoldást. Ilyen "egyik oldalon világos, másik oldalon sötét, középen plusz egy szín" naptárlapokat gyártok idén:
Felhasználtam: Cewe: Naptár2013,
Anna Aspnes: ArtPlay Palette SweetBaby és SunFun,
NataliDesign: Calendar2013

Főszerepben a gyerek van, így örül a família, de én is kiélhetem magam az alkotásban.
Krissz, mint pár éve mindig, most is elkészítette a bárki számára letölthető alapot. Így lényegesen gyorsabb, mint anno 2005-ben, mikor először csináltam scrapbook-os naptárat. Előtte kezdtem el scrapbookozni, akkoriban még készleteket sem nagyon lehetett találni a neten, nemhogy naptáralapot, de utólag visszanézve azért annyira nem lett rossz. Sajnos most megmutatni nem tudom, mivel csak az otthoni gépen van fent.

A következő alkalommal 2009-ben készítettem naptárt, akkor már a fiamról a nagyszülőknek, meg dédinek. 2010-ben egyetlen oldal készült el, többre nem maradt időm, így mindenki kénytelen volt fotós naptár nélkül kidekkolni az évet. :) Ezt az egy oldalt mutatom azért:
 Felhasználtam: Cewe_Naptár, NataliDesign
Tavaly már ügyesen beosztottam az időmet, és elkészült a remekmű. Az utolsó oldalt csak decemberben tudtam befejezni, lévén nov. végén született Kornél és őt sem akartam kihagyni. A decembert is előkészítettem már októberben, csak a képet kellett volna beletenni. Szép rózsaszín lett. Aztán ugye novemberben kiderült, hogy a gyerekem minden előzetes híresztelés ellenére fiú lesz, és egyből átszíneztem kékre az oldalt. Aztán pár hét múlva megszületett, és valahogy olyan képet sikerült összehoznom, amihez mégsem illett a kék. Ilyen lett végül a december és az összes többi hónap:
  Felhasználtam: Cewe_Naptár2012, NataliDesign_Calendar2012, AnnaAspens_ArtPlay Palette Saffron Villa

2 megjegyzés:

Margó írta...

GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰ!!! Csodásak a fotók, Lóriról a kedvenceim!! Várom a 2013-ast!!:-)

Unknown írta...

óó olyan édesek :) :) jól néz ki!