2012. október 4., csütörtök

Gyárts te is fotókönyvet! :)

Üdv Mindenkinek!
Ahogy nézem, mostanában minden hozzászólásomat úgy kellene kezdenem, hogy: "Ezer éve nem jártam erre!". :) Most igyekszem pótolni minden lemaradást.
Nagy fotókönyvgyártás folyik a háttérben, szóval nem vesztem el. Már jópár hónapja kitaláltam, hogy a férjemnek karácsonyra egy fotókönyvet gyártok az itteni kirándulásainkról. Erre pár hete bejelentette a tutit: "Nem akarsz nekem karácsonyra egy fotókönyvet csinálni a kirándulási fotóinkból?" Ennyit a meglepiről. Mutatok pár oldalt (párat pedig már láthattatok korábbi bejegyzésekben). Kicsit "tömény" lesz, belátom, de a férjemnek az volt a kívánsága, hogy minél több fotó legyen benne:
Felhasználtam: AnnaAspnes készleteiből és Krissz fotómaszkjaiból

Ez a mostani már nem az első könyvecském lesz. Készítettem egy 82 oldalast a nagyobbik fiam első 2 évéről, egyet ajándékba a szomszédoknak, egyet pedig tavalyelőtt karácsonyra az Öcsémnek (ezt itt tudjátok megnézni). Idén karácsonyra (lévén távol vagyunk a családtól) mindegyik nagyszülő és a dédi is fotókönyvet kap. Ezt nem dramatizáltam túl. Minden oldalon 1 fotó szerepel csak, hiszen a nagyszülőknek úgyis az a lényeg, nem a körítés. Azért hogy az alkotó énem is boldog legyen, a borítója scrappes lett. Ezt mutatom is (mellesleg a fent említett fotókönyv borítója is hasonló lesz, csak a képeket cserélem ki benne):
Felhasználtam: AnnaAspnes készleteiből
Ennyi rutinnal a hátam mögött bátran ajánlom mindenkinek a CEWE-t, ahol kézzel fogható formába öltik a digitálisan elkészített műveket. A minőséggel is tökéletesen elégedett vagyok.  ITT mindent megtudhatsz róluk. Különféle méretből, többfajta lapminőség közül lehet választani. Ha nem vagy jártas a PS-ban, akkor sincs veszve semmi, ugyanis saját szerkesztő programjuk van, ahol hátterek, kellékek tömkelegéből választhat mindenki, és sitty-sutty összedobhat egy könyvet. Nem úgy, mint én, aki hónapokig, sokszor évekig ülök 1-1 művön.
Magam részéről már régen szakítottam a hagyományos fotóalbumokkal. Az összes régi fotónk beszkennelve várja, hogy előbb-utóbb scrapbook oldal, majd fotókönyv formájában meséljenek a múltról. Tesóm érdeme a szkennelés, és az, hogy a temérdek gyerekkori fotónkat (sokszor ruhák, hajviselet alapján) csoportosította, dátumozta. Nem kis munka volt, és egyes képekről ma sem tudjuk, hogy hol, mikor, miért, kiről készültek. Nos, nálunk az, hogy egy-egy lényeges esemény lényeges momentuma feledésbe merüljön, teljességgel kizárt, hiszen a könyveinkben minden dokumentálva van. Ezért is szerettem bele a scrapbookba annak idején. Mindent el lehet mesélni a segítségével az utókor számára. Érzéseket, hangulatokat közvetít. Számomra a legfőbb kifejezőeszköz.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy belefogtam az életem krónikájába is. Illetve már ott tartok, hogy 2 könyv lesz. Egyik a gyerekkori képekből készülget, másik pedig olyan helyeket, embereket mutat majd be, amik/akik nekem fontosak/fontosak voltak. Ezekből is mutatok pár oldalt (a harmadiknak még nincs kész az oldalpárja):


Felhasználtam: AnnaAspnes, NataliDesign és LorieDavison készleteiből
Remélem, kedvet kaptatok tőlem a fotókönyvek gyártásához! Hajrá! Még van idő karácsonyig! :)

2 megjegyzés:

Rita írta...

Fantasztikus vagy :) szuper jók az oldalak!!! és nagyon lelkesítő vagy :)

Margó írta...

IGEN! Kedvet kaptam!! A fotókönyvkészítésen túl, a scrapoldalaidat tüzetesen fogom átvizsgálgatni, mert most is annyi finom ötletet láttam! .. és szeretném ellesni azt a finom, elegáns, élményt adó stílust, amellyel a fotókönyveid készülnek!!:-) Sok-sok szép élményt kívánok Csilla!!!